Leeuwen

Leeftijd: 
5 tot 8 jaar (3de kleuter tem 2de leerjaar)

De jongste leden van onze beweging noemen we de Leeuwen. KSA betekent voor hen spelen, spelen en nog eens spelen. Ze kunnen zich op elke activiteit verwonderen over de nieuwe ervaringen die ze opdoen. Hun levendige fantasie zorgt ervoor dat ze op reis kunnen naar eender waar, met eender wie, om eender welk probleem op te lossen. Leid(st)ers zijn tijdens deze reizen hun troost en toeverlaat.

Vooral bij de allerkleinsten proberen wij vaak rond thema's te werken omdat dit een spel véél leuker maakt voor hen. Een thema is voor de een al wat spannender dan voor de ander, maar wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat er voor ieder wat wils aan bod komt gedurende het werkjaar.

In deze groep zitten kindjes van het derde kleuterklasje tot en met het tweede leerjaar samen. Het leeftijdsverschil kan klinken als een drempel, maar wij zien het eerder als een stimulans voor de kinderen. De jongsten vinden het fijn wanneer zij hulp krijgen van de oudere en omgekeerd. Ervaring leert ons dat dit niet voor problemen zorgt. 

Leiding: Amber Van Poucke en Justine De Clercq