Over ons

KSA Kruishoutem is een jeugdbeweging voor iedereen. Wij komen elk weekend samen in verschillende leeftijdsgroepen om allerlei leuke en spannende avonturen te beleven. 

Wanneer gaan de activiteiten door?

Voor de kleinsten, de leeuwtjes, de sloebers en de joro’s, gaan de wekelijkse activiteiten door op zondagvoormiddag, van 10u tot 12u. Voor de ouderen, de jimmers, sim en 16+, gaan de wekelijkse activiteiten door op zaterdagavond, van 19u tot 21u.
 
Activiteiten: bosspel, sport & spel, KSA-verkiezing, film, durverstocht, fotozoektocht, swingpaleis, …
 

Speciale activiteiten?

Jaarlijks gaan wij twee keer op weekend. Eén keer met de leeuwen en sloebers en één keer met de anderen. Hierbij trekken wij naar erkende jeugdverblijven om daar zo veel mogelijk uit ons weekend te halen. Verder gaan wij in de zomer ook op groot kamp. Dit is 7 dagen voor de leeuwen en sloebers en 10 dagen voor de ouderen. Wij kiezen er voor om ook op ons groot kamp naar kampplaatsen te trekken die voorzien zijn van gebouwen met sanitair, keuken en slaapplaats. Vanaf de joro’s slapen de leden in legertenten.

Wat kost dat allemaal?

Het inschrijvingsgeld voor een volledig werkjaar (september – mei) bedraagt bij ons 30 euro. Hiervoor kunnen de leden de wekelijkse activiteiten bijwonen en zijn zij verzekerd door ons. Indien uw kind zin heeft om verder te doen in de jeugdbeweging, vragen wij wel om een KSA-hemd en sjaaltje aan te schaffen. Zo is het voor ons veiliger en leuker, zodat iedereen ons herkent als groep.
 
KSA-hemd: 21-25 euro
Sjaaltje: 2,5 euro