Belevenissen

Italiaanse avond 2016

Ook dit jaar kunnen we van een succes spreken!

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerden wij een Italiaanse avond waar jullie konden genieten van een uitgebreid pasta-buffet. Op deze avond konden jullie de buiken vullen met spaghetti bolognaise, vegetarische spaghetti, spaghetti carbonara en penne met pesto en zalm!
Hopelijk hebben wij jullie maagjes kunnen tevreden stellen en zijn jullie allemaal met een voldaan gevoel terug naar huis kunnen gaan. Wij vonden het alvast een gezellige avond, en wij zijn blij dat wij opnieuw 280 eters mochten verwelkomen.

Wij willen nog eens iedereen bedanken die ons geholpen en gesteund hebben en we kijken alvast uit naar een nieuwe topeditie volgend jaar!


Startdag 18 september 2016 : De Olympische KSA-spelen

Daar was hij dan, onze langverwachte startdag! De onvergetelijke starter van een nieuw werkjaar!
Voor ons een unieke kans om vele nieuwe gezichtjes te mogen verwelkomen, maar ook een blij weerzien van de vertrouwde gezichtjes die we al goed kennen.
Voor jullie een leuke ervaring en een dag vol plezier waarop jullie eens konden kijken hoe de KSA in zijn werk gaat.

Vanaf 14u gingen de deuren open, het weer zat goed mee want de zon zorgde de hele namiddag voor een aangename temperatuur!
De kinderen werden per leeftijd ingedeeld in verschillende groepen, en konden zo de komende 2 uren verschillende spelletjes spelen bij verschillende postjes.
De postjes variëerden van een springkasteel, tot waterspelletjes, een heuse zintuigentocht, een knutsel/schilderpostje en een leuke 1 tegen allen.
Na 2 uur vol spel en plezier was het tijd voor een 4-uurtje: Pannenkoeken!
Als alle buikjes gevuld waren, was het tijd om de leiding van de verschillende takken bekend te maken.
Spannend! Aan de hand van foto’s uit de kopiemachine konden jullie raden welke leider/leidster er dit jaar bij welke tak staat.

Om af te sluiten dansten we allemaal samen nog eens onze kampdans van afgelopen kamp in Essen.
Helaas, het werd stilaan 17u. Dat wil zeggen dat het tijd was om afscheid te nemen van al die blije gezichtjes.
Er werd nog iets gedronken aan de bar, en de eerste inschrijvingen vonden plaats.

De startdag was een succes. Wij hopen dat jullie er evenzeer van genoten hebben, en dat we jullie snel mogen terugzien!

Bedankt!

fotorcreated


KAMP ESSEN 2016: Het mysterie van Harry Potter

Tijdens het kamp volgden we de avonturen van Harry Potter en zijn vrienden. Daarin probeerde de heer van het duister, Voldemort, terug te keren uit de dood op verschillende manieren om Harry uit te schakelen om terug aan de macht te komen. Hier komen jullie te weten voor welke vuren Harry is komen te staan bij het redden van de tovenaarswereld en zichzelf.

Op de eerste dag ontdekken Harry en zijn vrienden een steen dat de kracht bezit om iemand uit de dood terug tot leven te wekken: de steen der wijzen. Een leerkracht, die handlanger is van Voldemort, hoort van hun ontdekking en probeert de steen van ze af te pakken om Voldemort tot leven te wekken. Maar dat was buiten Harry gerekend. De steen gaf Harry een speciale kracht en door de handlanger aan te raken verbrokkelde hij.

In het tweede deel vindt de zus van Ron (Harry’s beste maatje) een behekst boek met herinneringen in van Voldemort. Aan de hand van dat boek werd Gini betoverd en wil Voldemort terugkeren ten koste van Gini. Ook hier snelt Harry weer te hulp en ontdekt hij dankzij Hermelien de Geheime Kamer waar Gini op sterven ligt. Daar roept de herinnering van Voldemort een reuze octopus op om Harry uit te schakelen. Dat lukt echter niet, want Harry doodt de octopus met het zwaard van Griffoendor. En met dat zwaard vernietigt hij het boek, waardoor ook de herinnering van Voldemort vernietigd wordt en Gini terug veilig en wel terug leeft.

In het derde deel wordt Harry gewaarschuwd voor een veroordeelde tovenaar, Sirius Zwarts, die Harry’s ouders zou verklikt hebben bij Voldemort (de moeder van Harry had geen tovenaarsbloed in zich). Deze veroordeelde was ontsnapt uit de tovenaarsgevangenis en zou Harry achterna zitten. Uiteindelijk komen ze elkaar ook tegen en ontdekt Harry dat Sirius eigenlijk zijn peetvader is en hij niet degene is die zijn ouders verklikt heeft. Het was eigenlijk Peter Pippeling, een andere ‘goeie’ vriend van Harry’s ouders en handlanger van Voldemort. Die loopt ook rond op Zweinstein, vermomd als rat van Ron. Sirius ontmaskerde Peter, maar hij ontsnapt op het nippertje. Ook Sirius wordt nog achterna gezeten door de bewakers van de tovenaarsgevangenis, maar dankzij Harry’s bezemsteel ontsnapt ook Sirius.

In deel vier wordt er een groot tovenaarstornooi georganiseerd voor de vijfdes en zesdes van Zweinstein. De winnaar van dit grootse maar ook gevaarlijke tornooi krijgt de prestigieuze vuurbeker en prijzengeld. De kandidaten worden gekozen door een papier met hun naam op in de vuurbeker te steken. Harry is vierdejaars en mag dus eigenlijk niet meedoen. Uiteindelijk wordt ook hij geselecteerd doordat iemand hem er wil inluizen. Tijdens de laatste opdracht van het tornooi is een race voorzien waarbij de eerste die de vuurbeker raakt het tornooi wint. Harry wint de race maar wordt bij aanraking van de beker geteleporteerd naar de plaats waar Voldemort uiteindelijk terug tot leven wordt gewekt. Daarna vindt een gevecht tussen Harry en Voldemort plaats waarbij geen van beiden het gevecht wint. Harry raakt de beker terug aan en zo wordt hij teruggebracht naar Zweinstein.

In het vijfde deel treedt Perkamentus af als schoolhoofd omdat iedereen hem gek verklaart met zijn stelling dat de heer van het duister Voldemort teruggekeerd is. Niemand hoort nog iets van Perkamentus en dat is zeer vreemd. Harry besluit dus om samen met zijn vrienden op zoek te gaan naar Perkamentus. Ze vinden hem uiteindelijk opgesloten in een geheim kamertje naast de bureau van het nieuwe schoolhoofd. Daar vertelt Perkamentus hen dat in het ministerie van de toverkunst een grote tip ligt om Voldemort te kunnen verslaan. Eenmaal daar aangekomen vinden ze de tip. Ze komen te weten dat de ene niet kan bestaan zolang de ander bestaat. Dat gaat dus over Harry en Voldemort. Voldemort moet dus Harry uitschakelen om zelf terug helemaal aan de macht te komen. Op dat moment komt Voldemort ook tevoorschijn en spreekt hij de doodspreuk uit op Harry. Sirius die ook meegekomen was naar het ministerie, springt voor Harry en vangt de spreuk op. Een paar belangrijke personen in de tovenaarswereld zien Voldemort op het laatste moment ontsnappen en erkennen de terugkeer van Voldemort. Perkamentus wordt uiteindelijk terug schoolhoofd van Zweinstein.

In deel zes gaan Harry en zijn vrienden op zoek naar nog tips en trucs om Voldemort te kunnen verslaan. Ze vinden het boek van de halfbloedprins met daarin veel info over van alles en nog wat. Uiteindelijk ontdekken ze een spreuk en daarmee gaat Harry naar Perkamentus. Het blijkt een slechte spreuk te zijn. Op dat moment horen ze een indringer in het kantoor van Perkamentus. Harry verstopt zich en ziet dat Voldemort Perkamentus vermoordt. Zo heeft Voldemort het gemakkelijker om harry te doden want zonder Perkamentus heeft Harry minder bescherming. Hij is kwetsbaarder. Voldemort loopt weg en dan gaat harry bij perkamentus. Harry vindt een briefje in Perkametus’ hand en gaat dan weg. In het zevende deel lezen Harry en zijn vrienden het briefje dat Harry vond. Daarop staat dat Bellatrix, een voormalig handlanger van Voldemort een manier wist om Voldemort te verslaan voor eeuwig en altijd maar dat niemand weet waar ze is. Na een lange zoektocht vinden Harry en zijn maatjes haar. Ze vertelt dat ze een paar gruzielementen moeten vernietigen. Deze gruzielementen zijn voorwerpen met een stukje van Voldemorts ziel in die overal kunnen liggen.

In het laatste deel kregen Harry en zijn vrienden hulp van de leden en ouders van KSA Kruishoutem. Samen gingen ze op zoek naar de gruzielementen en slaagden ze erin om alle gruzielementen te vernietigen. Daarna kwam het tot een uiteindelijke confrontatie tussen Harry en Voldemort. Harry wint dit gevecht op een heldhaftige manier.

Eind goed al goed.

enkele sfeerbeelden:

2016-07       


Kamp 2016 – Kamplied

Bon Jovi – It’s my life

https://www.youtube.com/watch?v=9SKFwtgUJHs

Dit is het lied voor het beste kamp
Maak je klaar we beginnen eraan
Voor elke KSA is dit de tijd van het jaar
Dus spring en dans en zing het maar luid

Refrein:

Hier op kamp
We zijn in Essen
Elke dag toffe spellen
‘k amuseer me elke dag opnieuw

Zweinstein is nu het toneel
We volgen Harry op avontuur
En maken veel plezier daarbij
Hier op kamp

Dit is een vers voor de kookploeg
Het lekkere eten daar zorgen zij voor
Steeds gaan zij er tegenaan
Biekebiekebiek en een lekker bord

Refrein

De leiding staat alweer paraat
En zorgen voor het kamp van hier tot daar

Refrein (2X)


Krantenartikel Startdag 2015

We staan in de krant! Veel leesplezier!


Kamp 2015 – De weg naar het beste circus

Dag beste vriendjes van KSA Kruishoutem.
Wij, Max en Bo, willen jullie graag nog eens bedanken om ons te helpen op ons prachtig avontuur. Wat lijkt het al lang geleden, nietwaar jongens en meisjes?

Momenteel loopt ons circus elke avond vol en daar mogen wij jullie dankbaar voor zijn.
31juli vertrok ik op pad om mijn opa zijn circus op te bouwen en de legendarische dieren te verzamelen. Steeds werd ik geholpen door de tofste mensen die ik toevallig tegenkwam en soms door enkele rare figuren zoals piloot Jef. Maar telkens kon ik de dieren verzamelen en stap voor stap groeide ons circus.

De neushoorn met 3 hoorns, de bevroren ijsbeer, de dansende aap en de clown Bassie wilden graag bij ons circus komen en leven nu dolgelukkig bij ons in het circus.
En natuurlijk vond ik onderweg mijn beste vriendin, Bo. Vanaf dag 3 gingen we samen op pad en gelukkig was Bo erbij anders was het mij nooit gelukt. Na 7 dagen vol spanning, avontuur en de ontsnapping van alle dieren werd mijn droom werkelijkheid. Mijn circus was eindelijk klaar voor het grote publiek. Mijn papa, de burgemeester en Bo waren erbij toen het grootste circus van de wereld werd geopend.

Dankjewel voor alle hulp papa, bo en natuurlijk jullie, de kindjes van KSA Kruishoutem. Jullie zijn altijd welkom in mijn circus om te genieten van onze show.
Hopelijk tot snel !!


Kamp 2015 – Kamplied

K3 – Kusjesdag

Zutendaal, Zutendaal, Zutendaal, Zutendaal
Jij en jij en jij en ik
Wij zijn in Zutendaal, Zutendaal, Zutendaal, Zutendaal
Ja we zijn op kamp

Het is feest tijdens ons kamp
Max en Bo gaan op zoek naar heel speciale dieren
Het is feest, voor jou en mij
Het circus maakt ons allemaal zooo blij

Al je vrienden om je heen
Niemand speelt hier alleen
En we tellen samen af 4, 3, 2, 1

Wij zijn in Zutendaal, Zutendaal, Zutendaal, Zutendaal
Jij en jij en jij en ik
Wij zijn in Zutendaal, Zutendaal, Zutendaal, Zutendaal
Ja we zijn op kamp

Dit is mijn beste kamp, beste kamp
Met Ksj, met ksj
Iedereen die hoort erbij.
Wij zijn in Zutendaal, Zutendaal, Zutendaal, Zutendaal
Ja we zijn op kamp.

Op een bord, je krijgt het voor je neus
Een heerlijke spaghetti of een lekkere pannenkoek
Spe-le-tjes, de leiding maakt ze klaar
Een zot bosspel of een speelse quiz

Al je vrienden om je heen
Niemand speelt hier alleen
En we tellen samen af 4, 3, 2, 1

Wij zijn in Zutendaal, Zutendaal, Zutendaal, Zutendaal
Jij en jij en jij en ik
Wij zijn in Zutendaal, Zutendaal, Zutendaal, Zutendaal
Ja we zijn op kamp

Al je vrienden om je heen
Niemand speelt hier alleen
en we tellen samen af 4, 3, 2, 1

Wij zijn in Zutendaal, Zutendaal, Zutendaal, Zutendaal
Jij en jij en jij en ik
Wij zijn in Zutendaal, Zutendaal, Zutendaal, Zutendaal
Ja we zijn op kamp

Dit is mijn beste kamp, beste kamp
Met Ksj, met ksj
Iedereen die hoort erbij
Wij zijn in Zutendaal, Zutendaal, Zutendaal, Zutendaal
Ja we zijn op kamp


Eindactiviteit 2015

Het werkjaar 2014-2015 zit er weeral bijna op. Met enkel nog ons groot kamp in de vooruitzichten hebben wij het werkjaar afgesloten met een dagje Walibi. Met de hele groep trokken wij met de trein naar Waver.

Daar aangekomen was het eerst en vooral tijd om de hongerige maagjes te stillen met heerlijke boterhammetjes die de mama’s en de papa’s hadden meegegeven. Het middagmaal verliep opvallend snel, want onze bengeltjes konden niet wachten om de wijde wereld van Walibi in te trekken.

Per tak gingen onze leden het park in voor de rest van de namiddag. Er werd heel wat afgelachen en vooral veel plezier gemaakt. Wij hebben gemerkt dat Ksj Kruishoutem bestaat uit heel dappere leden, die niet snel schrik hebben.

Het was een hele leuke dag voor jong en oud, dus de ideale afsluiter van ons werkjaar. Hopelijk kijken jullie even hard uit naar ons kamp, want de leiding heeft er alvast heel veel zin in!

Tot op kamp!


Kamp 2014 – kamplied

Friends theme song – I’ll be there for you

De KSJ is weer op kamp, en nu aan zeeee
Het is hier warm, maar daar zitten we niet meeeee
Het wordt een kamp vol met zon zee strand
Waar is mijn petje en mijn zonnecreme want straks
Ben ik verbraaaaand

Oh Oostende kaaaamp, het wordt het beste kamp ooit
Oh Oostende kaaaaaaamp, ja zo’n kamp vergeet je nooit
Oh Oostende kaaaaaamp, zorg maar dat je niet ploooooooit

Toffe spelen speel je hier echt elke daaaag
Samen zingen we, want vergeet niet ja dat maaaaag
Ook de leiding en de kookploeg staan
Elke dag weer klaar voor jullie komaan, laten we gaaaaaan

Oh Oostende kaaaamp, het wordt het beste kamp ooit
Oh Oostende kaaaaaaamp, ja zo’n kamp vergeet je nooit
Oh Oostende kaaaaaamp, zorg maar dat je niet ploooooooit

Ariel is nu op zoektocht
Ze neemt haar vrienden mee
Sebastian en Professor die
Hebben een idee
Nu trekken ze de stad in
Oostende is er klaar voor
Nu wordt ze weer zeemeermin
Ja, wordt ze weer zeemeermin
Ooeeeeeeeeoeeee yeah

Het wordt een kamp vol met zon zee strand
Waar is mijn petje en mijn zonnecrème want straks
Ben ik verbraaaaand

Oh Oostende kaaaamp, het wordt het beste kamp ooit
Oh Oostende kaaaaaaamp, ja zo’n kamp vergeet je nooit
Oh Oostende kaaaaaamp, zorg maar dat je niet ploooooooit

Oh Oostende kaaaaaamp ….
Oh Oostende kaaaaaamp ….
Oh Oostende kaaaaaamp, ja zo’n kamp vergeet je noooooit!


Eindactiviteit 2014

Na alweer een schitterend jaar werd het werkjaar 2013-2014 afgesloten met een eindactiviteit. Dit jaar gingen we allemaal samen naar de Blaarmeersen te Gent om daar de leukste spelletjes te spelen met de kleinste onder ons en om te mini-golven met de grotere bengeltjes.
Het weer zat niet mee, maar daar lieten onze leden zich zeker niet door doen!

Nadat we allemaal onze boterhammetjes hadden opgegeten gingen we samen zwemmen in het subtropisch zwembad Rozebroeken. Klein en groot, iedereen heeft het hier goed naar zijn/haar zin gehad. Moedig werden de wildwaterbanen getrotseerd, maar ook de warme baden vielen bij sommigen wel in de smaak. Kortom, voor elk wat wils.

En nu is het uitkijken naar het kamp!


Kerstmarkt 2013

Voor de derde keer op een rij stonden wij op de kerstmarkt van jeugdhuis Nuitgang met een kraampje. Wij verkochten hier een hele avond streekbieren en echte bicky burgers. Het weer kon dit jaar niet beter, en de sfeer zat er goed in daar achter de Mastbloem.

Deze ochtend ontdekten wij dat er een artikeltje in de krant stond over de kerstmarkt en rarara wie staat er op de foto? Ksj Kruishoutem natuurlijk!


Italiaanse avond 2013

We kunnen opnieuw van een succes spreken…

Voor de derde keer organiseerden wij een Italiaanse avond waar jullie konden genieten van een uitgebreid pasta-buffet. Wij zijn alvast zeer tevreden over deze avond en we kijken er met plezier naar terug.
Hopelijk hebben wij jullie maagjes kunnen tevreden stellen en zijn jullie allemaal met een voldaan gevoel terug naar huis gegaan.

Wij willen nog eens iedereen bedanken die ons geholpen en gesteund hebben, het was weer een pracht-editie!


Startdag 2013

De eerste activiteit van dit jaar zit er weeral op!

We zijn zoals elk jaar van start gegaan met een heuse startdag waarop iedereen vriendjes en vriendinnetjes kon meebrengen. Het was een tof weerzien met all bekende gezichtjes onder jullie, maar ook de nieuwe gezichtjes waren meer dan welkom!

We begonnen de namiddag met enkele grote spelletjes met iedereen samen. Als we hiermee gedaan hadden kregen de leden een toneeltje te zien die de leiding bracht, om zo het jaarthema bekend te maken.
Toen volgde het moment waar velen zaten op te wachten, de bekendmaking van de leidingsverdeling!

Iedereen tevreden met hun nieuwe leiding konden we verdergaan met spelletjes spelen. En we hebben van alles wat gedaan… Actieve spelletjes, parcours afleggen, verkleden, honkbal, op het springkasteel en de fantastische speleobox!

Door al het spelen kregen de maagjes honger en mochten de leden pannnekoeken eten, en aan de mondjes te zien heeft dat gesmaakt.

Al gauw kwamen de ouders toe en was het al tijd om naar huis te gaan…
De eerste dag van het werkjaar was weer eens geslaagd!


Kamp 2013 – kamplied
Samson en Gert – Er zit meer in een liedje dan je denkt

We zitten hier nu samen op ons kamp
Alleen maar met elkaar en verder niets
We doen hier heel veel leuke dingen samen
Zo hoor je er natuurlijk altijd bij
Onze piraat jack gaat weer op pad
Hij beleeft opnieuw een avontuur
Samen zoeken we naar de schat
En de slechte zwartbaard staat al om ons heen
We zijn super blij op ons kamp
Met alle vrienden in de grote tent
Daar is de leiding, kunnen we beginnen?
Kijk we zingen samen voor de pret

refrein
Er zit meer in een kamp dan je denkt
Er zit meer in een kamp dan je denkt
We spelen toffe spelen we amuseren ons hier rot
Er zit meer in een kamp dan je denkt
Er zit meer in een kamp dan je denkt
Er zit meer in een kamp dan je denkt
We spelen toffe spelen we amuseren ons hier rot
Er zit meer in een kamp dan je denkt

Ons eten staat reeds op ons te wachten
We kunnen haast niet wachten om te gaan
Daarom zijn heel veel mensen al vergeten
Dat er ook nog een kookploeg naast ons staat
Bij ons verloopt het nog altijd vlotjes
De leiding staat weer klaar vandaag voor ons
Opnieuw maken ze vele toffe spelen
Hopelijk is het kamp nog niet gedaan

refrein

Nu werken de piraten eindelijk samen
Maar dan komt zwartbaard weer met zijn schip
Dus zingen we nu samen een liedje
En luister goed de ksj begint
Nu !

refreinKamp 2013 – De reis van Jack

Toen het kamp begon was ik alles kwijt, mijn boot, mijn geld… Ik zag het niet meer zitten tot ik de verboden schatkaart vond, welke mij rijk zou maken. Maar nog belangrijker was, dat ik Elisabeth toen heb leren kennen. Samen met Elisabeth, Fred en Joske vertrokken we op avontuur. Dat was spannend hoor!

Eerst kwamen we op het eenzame eiland waar we piraat Rolanda moesten overtuigen om ons te helpen. Gelukkig was er een klein, lief aapje op ons schip gekropen waarmee we haar gelukkig konden maken waardoor Rolanda ons wou helpen.
Daarna kwamen we aan bij het doodskoppeneiland. Hier moesten we de sleutel vinden voor de verboden schat, maar opeens stonden 2 lelijke heksen voor ons die vervloekt waren. Samen met hen hebben we de sleutel gevonden en zo waren de heksen bevrijd van de vloek.
De dag erna leerden we Tom en Charlotte kennen. Ze waren al jaren verliefd op elkaar en dankzij ons zijn ze dat van elkaar te weten gekomen.

Tijdens onze reis hebben we dus veel leuke mensen leren kennen en ook geholpen.

Helaas was niet iedereen vriendelijk… Kapitein zwartbaard heeft ons al die tijd gevolgd en heeft Joske bijna vermoord. Gelukkig kon ik, met de hulp van Elisabeth, zwartbaard tegenhouden. Nu zijn we vrienden geworden en hoort hij bij ons.

En dan na 7 dagen kwamen we eindelijk aan bij de verboden schat. Gelukkig waren de kindjes van Ksj Kruishoutem zo sterk en slim zodat ze ons hebben kunnen helpen. Dankzij de SIMpiraten en hun hulp wisten we waar de schat was. Het was de grootste schat van de wereld en wij hebben ze samen gevonden.

Bedankt KSJ Kruishoutem voor die 7 onvergetelijke dagen!
Groeten, piraat Jack